2010-09-26 17:11:28• hírek • Póti Orsolya

Sikeres volt a Sárkányeregető Fesztivál

Közel négyszázan látogattak ki a Sárkányeregető Fesztiválra szombaton, amelyet immár harmadjára szervezett meg a Nagykárolyi Művelődési Ház. Az esemény kicsiknek és nagyoknak  egyaránt kikapcsolódással szolgált, hiszen a papírsárkányok eregetése  mellett volt "airsoft" verseny, origami és több gyerekprogram.

A Nagykárolyi Művelődési Központ 2008-ban hagyományteremtő szándékkal indította útjára ezt az eseményt, amelyet minden szeptember végén egy hangulatos családi programként kívánnak megszervezni. A különleges megmérettetés lényege, hogy a fiatal generáció megismerkedjen a néhány évtizede népszerű kikapcsolódásnak számító foglalatossággal, a sárkányeregetéssel.

A 12 órától kezdődő rendezvényen a fiatalok mellett - iskolások,  óvodások, baráti társaságok - az idősebb korosztály is képviseltette magát.



Szombat délután javában zajlott a papírsárkánykészítés
Szombat délután javában zajlott a papírsárkánykészítés


A nap fő attrakciója mindenképpen a sárkányeresztés volt: a helyszínen 34 sárkány készült Mastan Gheorgeh tanár úr irányításával, melyből 20 sárkányt röptettek meg. A sárkányeregetés mellett nagy sikernek örvendett az Airsoft verseny, melyre több mint száz fiatal nevezett be.

A koncertek helyett, most a kisebbek szórakoztatására koncentráltak a szervezők. A gyerekek az origami sátorban papírból, gipszből és egyéb anyagból készíthettek érdekességeket Nagy Tünde, Váradi Magdolna és Fülöp Andrea tanárnők, illetve Salagean Linda és Mauer Emese könyvtárosok segítségével.

A rendezvényen részt vettek a petri, mezőfényi, kaplonyi általános iskolák tanulói, valamint Szatmárnémetiből és Magyarországból is érkeztek családok. Az idei Sárkányeregető fesztivál legfiatalabb résztvevője 3 éves , míg a legidősebb 73 éves volt.


A kisebbeket az origami kötötte le
A kisebbeket az origami kötötte le


Idén is nagy sikernek örvendett az Airsoft verseny
Idén is nagy sikernek örvendett az Airsoft verseny


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: